ثروتمندترین افراد دنیا در سال ۲۰۱۶ (قسمت آخر)

ساخت وبلاگ

بر اساس آخرین برآوردهای انجام شده توسط وب سایت Wealth-X، بخش اعظم اقتصاد جهانی با ارزش ۱/۴۶ تریلیون دلار که از تولید ناخالص داخلی سالانه ی کشورهای اسپانیا، استرالیا یا مکزیک بیشتر است، توسط ۵۰ نفر کنترل می شود. در ادامه ی مطالب معرفی ثروتمندترین افراد، ۹ نفر صدرنشین این لیست را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

بر اساس آخرین برآوردهای انجام شده توسط وب سایت Wealth-X، بخش اعظم اقتصاد جهانی با ارزش ۱/۴۶ تریلیون دلار که از تولید ناخالص داخلی سالانه ی کشورهای اسپانیا، استرالیا یا مکزیک بیشتر است، توسط ۵۰ نفر کنترل می شود. در ادامه ی مطالب معرفی ثروتمندترین افراد، ۹ نفر صدرنشین این لیست را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.


موسسه Wealth-X که فعالیت اصلی آن بررسی و موشکافی در مورد ۱۱۰ هزار فرد فوق ثروتمند در سراسر دنیا است، با استفاده از یک الگوی ارزیابی اختصاصی، پرونده ی مالی این اشخاص را بررسی قرار داده و با در نظر گرفتن عوامل جانبی مثل نرخ برابری ارز، ضرایب مالیاتی، میزان سپرده گذاری، نوع سرمایه گذاری و ... مقدار حقیقی ثروت آن ها را محاسبه می کند. در ادامه به بخش آخر از معرفی ثروتمندترین افراد دنیا خواهیم پرداخت.

۹. مایکل بلومبرگ (Michael Bloomberg)

مایکل بلومبرگ

ارزش خالص دارایی: ۴۲/۱میلیارد دلار

سن: ۷۳سال

تابعیت: ایالات متحده

نوع فعالیت: خدمات مالی

منبع ثروت: بلومبرگ ال پی (خودساخته)

مایکل بلومبرگ بس از گرفتن MBA از دانشکده ی بازرگانی هاروارد، در سال ۱۹۶۶به بانک سرمایه گذاری برادران سالومون پیوست ولی در سال ۱۹۸۱شغل بسیار سودآور خود در بانک را رها کرد و موسسه ی اطلاعات مالی بلومبرگ (Bloomberg LP) را بنیان گذاشت. باوجوداینکه بلومبرگ در سال ۱۹۹۰چندین زیرمجموعه ی خبری و رسانه ای به موسسه اضافه کرده است و ولی هنوز هم منبع اصلی درآمد او شاخه ی اصلی بلومبرگ ال پی است که مورد اعتماد کامل فعالان وال استریت قرار دارد و به روز بودن اطلاعات مالی آن درآمد سالانه ای بالغ بر ۹میلیارد دلار برای بلومبرگ رقم میزند.

مایکل بلومبرگ در سال ۲۰۰۲به عنوان شهردار نیویورک انتخاب شد و تا سه دوره ی متوالی در این پست باقی ماند. او بعد از اتمام آخرین دوره در سال ۲۰۱۳، برخلاف انتظار دوباره فعالیت خود را در بلومبرگ ال پی از سر گرفت و با تغییر ساختار واحدهای خبری، رویکرد شرکت را به کلی تغییر داد.

اکنون بلومبرگ به ظاهر فقط هدایت شرکتش را به عهده دارد ولی بر اساس گزارش های غیررسمی در حال امکان سنجی برای ورود به عرصه ی انتخابات ریاست جمهوری به عنوان کاندیدای مستقل است. باوجوداینکه ورود به کارزار انتخاباتی ایالات متحده با حضور رقبای مقتدر آسان نیست ولی قدرت مالی بلومبرگ و پیشینه اش در حمایت از سیاست های کنترل اسلحه، آزادی سقط جنین و حل مشکل تغییرات اقلیم جهانی، می تواند به او در رسیدن به این جایگاه کمک کند.

۸. مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)

مارک زاکربرگ

ارزش خالص دارایی: ۴۲/۸میلیارد دلار

سن: ۳۱سال

تابعیت: ایالات متحده

نوع فعالیت: فناوری

منبع ثروت: فیس بوک (خودساخته)

در سال ۲۰۰۴مارک زاکربرگ ۱۹ساله و دانشجوی سال دوم دانشگاه هاروارد، فیس بوک را راه اندازی کرد به دنبال آن برای فعالیت تمام وقت به عنوان مدیرعامل و به نتیجه رساندن این ایده ی هوشمندانه، از ادامه ی تحصیل انصراف داد و بافاصله ی کمی آن را به یکی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی دنیا تبدیل کرد. در حال حاضر فیس بوک بیش از ۲۷۵میلیارد دلار ارزش دارد و روزانه بیش از۱میلیارد کاربراز آن بازدید می کنند و به این ترتیب زاکربرگ در ۳۱سالگی یکی از ۵۰ثروتمند برتر دنیا و جوان ترین آن ها محسوب می شود.

در نوامبر ۲۰۱۵زاکربرگ و همسرش پریسیلا چان، صاحب دختری به نام ماکسیما شدند و او برای گذراندن وقت با دخترش به مدت ۲ماه کار را رها کرد.

در دسامبر ۲۰۱۵مارک و پریسیلا اعلام کردند که در طول حیات،۹۹درصد از دارایی های خود را از طریق موسسه ی تازه تأسیسی به نام بنیاد چان-زاکربرگ صرف فعالیت های خیریه خواهند کرد؛ هرچند عده ای این تصمیم را زیر سؤال برده اند و با اشاره به اینکه بنیاد چان-زاکربرگ موسسه ی خیریه ی غیرانتفاعی نیست، این اقدام زاکربرگ را نوعی عوام فریبی قلمداد می کنند. ولی تصمیم مذکور اولین تلاش انسان دوستانه ی زاکربرگ و همسرش نیست و آن ها با اهدای ۲۵میلیون دلار برای مبارزه با ابولا و واگذار کردن سهامی به ارزش ۱۰۰میلیون دلار به سازمان مدرسه های عمومی نیوجرسی، جای هیچ شک و شبهه ای در نیت خیر خود باقی نمی گذارند.

۷. لری الیسون (Larry Ellison)

لری الیسون

ارزش خالص دارایی: ۴۵/۳میلیارد دلار

سن: ۷۱سال

تابعیت: ایالات متحده

نوع فعالیت: فناوری

منبع ثروت:اوراکل(خودساخته)

در سال ۱۹۷۷لری الیسون به همراه دو نفر از همکارانش در کارخانه صنایع الکترونیکی، یک شرکت برنامه نویسی تشکیل داد و با فاصله ای کوتاه قراردادی برای توسعه ی یک سیستم مدیریت ارتباطی پایگاه داده امضا کرد که کارفرمای آن آژانس اطلاعات مرکزی (CIA) بود. این پروژه که ماهیت محرمانه داشت و با اسم رمز اوراکل به آن اشاره می شد، به تدریج گسترش پیدا کرد و به کسب وکار عظیمی تبدیل شد که امروزه با نام شرکت اوراکل (Oracle Corp) شناخته می شود و دومین شرکت نرم افزار بزرگ دنیا بعد ازمایکروسافتاست. در سال ۲۰۱۰الیسون حقوق سالانه ی خود از ۱میلیون دلار به ۱دلار کاهش داد ولی هنوز سهامی به ارزش بیش از ۶۰میلیون دلار در اختیار دارد. او در سال ۲۰۱۴بعد از ۳۸سال فعالیت به عنوان مدیرعامل اوراکل، از سمت خود کناره گیری کرد و اکنون مدیر ارشد فناوری این شرکت است.

بخش از دارایی هنگفت الیسون از فعالیت های او در توسعه ی بین المللی املاک حاصل شده که شامل مجتمع اقامتی- تفریحی واقع در یکی از جزایر هاوایی است و گفته می شود که قصد خرید خط هوایی این جزیره را نیز دارد. الیسون طرفدار پروپاقرص تنیس حرفه ای است و تصمیم دارد که با سرمایه گذاری هنگفت، مسابقات تنیس ایندیانا ولز کالیفرنیا را بهگرند اسلمپنجم تبدیل کند. علاوه بر این او یک از حامیان اصلی مسابقات تنیس بین دانشگاهی ایالات متحده است.

این چهره ی سرشناس دنیای نرم افزار، فعالیت های خیریه ی زیادی نیز دارد که از طریق همکاری با گروه های حافظ حیات وحش و بنیاد خیریه ی لارنس الیسون انجام می شوند. او یکی از اعضای فعال بنیاد گیوینگ پلج (Giving Pledge) متعلق به بیل گیتس و وارن بافِت نیز هست و تعهد دارد که حداقل نیمی از ثروت خود را در مقاصد انسان دوستانه صرف کند.

۶. چارلز کوک (Charles Koch)

چارلز کوک

ارزش خالص دارایی: ۴۶/۸میلیارد دلار

سن: ۸۰سال

تابعیت: ایالات متحده

نوع فعالیت: سرمایه گذاری تنوع بخشی

منبع ثروت: صنایع کوک (موروثی - خودساخته)

چارلز کوک مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت خوشه ای صنایع کوک (Koch Industries)، دومین شرکت خصوص بزرگ ایلات متحده است که ۱۰۰هزار نفر پرسنل دارد و فروش سالانه ی مجموع شرکت های زیر نظر آن ۱۱۵میلیارد دلار برآورد می شود. این شرکت در زمینه های متنوعی فعالیت می کند ازجمله پتروشیمی، موسیقی، تولید مواد خام صنایع نساجی و ...

چارلز کوک و برادرش که درمجموع ۹۴/۲میلیارد دلار ثروت دارند، آشکارا از نامزدهای محافظه کار در انتخابات ۲۰۱۶ایالات متحده حمایت می کنند. این دو برادر در مقطعی به حمایت از یکی از کاندیداهای حزب جمهوری خواه و مدیرعامل سابقHP، کارلی فیورینا پرداختند ولی بعد از انصراف او، از پشتیبانی سایرین خودداری کردند. هرچند آن ها به لطف دارایی شخصی و شبکه ی گسترده حامیان مالی، باز هم مصمم هستند که در جریان انتخابات، حدود ۷۲۰میلیون دلار برای رسیدن به مقاصد سیاسی خود هزینه کنند.

اخیرا اسنادی متعلق به چارلز کوک منتشر شده اند که حاکی از تصمیم او برای بازگرداندن شرایط سیاسی آمریکا به ۴۰سال قبل و احیای زمانی هستند که او در جنبش های طرفدار آزادی های فردی فعالیت می کرد.

۵. دیوید کوک (David Koch)

دیوید کوک

ارزش خالص دارایی: ۴۷/۴میلیارد دلار

سن: ۷۵سال

تابعیت: ایالات متحده

نوع فعالیت: سرمایه گذاری تنوع بخشی

منبع ثروت: صنایع کوک (موروثی - خودساخته)

دیوید کوک معاون اجرایی مدیرعامل صنایع کوک است و به همراه برادرش چارلز اداره ی این شرکت عظیم را به عهده دارد. این دو برادر به لطف فروش ۱۱۵میلیارد دلاری صنایع کوک و سایر دارایی ها و منابع مالی، در کنار فعالیت حرفه ای به سیاست و سرمایه گزاری خیریه در ابعاد وسیع می پردازند. ولی دیوید برخلاف چارلز زیاد در کانون توجهات قرار ندارد و بیشتر به صورت غیرمستقیم در فعالیت های متنوع این خانواده نقش خود را ایفا می کند.

دیوید کوک تاکنون دو بار از چنگال مرگ گریخته است. اولین بار در سال ۱۹۹۱و بعد از سقوط یک هواپیمای مسافربری، همه ی مسافران قسمت درجه یک جان خود را از دست دادند و فقط دیوید زنده ماند. او یک بار هم موفق به غلبه بر بیماری سرطان پروستات شد که بعدازآن حجم فعالیت های خیریه ی خود را به مراتب افزایش داد و با اهدای ۱/۲میلیارد دلار به برنامه های تحقیقاتی درمان سرطان، بیمارستان های مختلف، سازمان های فرهنگی از طریق موسسه ی خیریه ی دیوید اچ. کوک، به یکی از سخاوتمندترین ثروتمندان دنیا تبدیل شد.

۴. جف بزوس (Jeff Bezos)

جف بزوس

ارزش خالص دارایی: ۵۶/۶میلیارد دلار

سن: ۵۱سال

تابعیت: ایالات متحده

نوع فعالیت: فناوری

منبع ثروت:آمازون(خودساخته)

جف بزوس چهره ی پیشگام کسب وکار الکترونیکی بعد از مدتی فعالیت در وال استریت، در سال ۱۹۹۴در گاراژ خانه اش واقع در سیاتل، وب سایت آمازون را راه اندازی کرد که فقط به خرده فروشی آنلاین کتاب اختصاص داشت. سه سال بعد بزوس سهام آمازون را عمومی کرد و از آن موقع کسب وکار خود را در زمینه های مختلفی گسترش داده است. در حال حاضر آمازون به فروش آنلاین همه چیز؛ از مبلمان و مواد غذایی گرفته تا محصولات الکترونیکی برند آمازون، می پردازد که این رویه در سال ۲۰۱۴فروشی ۸۹میلیارد دلاری برای شرکت به همراه داشت.

در سال گذشته گزارش های متعددی در مورد شرایط نامناسب و حتی مسموم انبارهای آمازون، بزوس را که به عنوان رییس هیئت مدیره و مدیرعامل فعالیت می کند، در شرایط سختی قرارداد؛ ولی بااین وجود او ضمن انکار این اخبار به گسترش خدمات آنلاین آمازون ادامه داد و حتی واحد پردازش ابری شرکت را نیز تأسیس کرد و اکنون با پیگیری برنامه های جاه طلبانه ی خود، تصمیم به تسخیر بازار بسیار سودآور خرده فروشی آنلاین هندوستان دارد.

بلندپروازی بزوس به گسترش آمازون محدود نمی شود و او با راه اندازی شرکت خصوصی مسافرت فضایی بلو اوریجین کهاولین پرتاب موفقیت آمیز خود را در سال ۲۰۱۵انجام داد و همین طور خرید روزنامه ی واشینگتن پست در سال ۲۰۱۳، شانس خود را در زمینه های مختلف محک میزند. بزوس در اوایل این ماه چندین میلیون دلار در شرکتی سرمایه گذاری کرده است که به ساخت کیت های آزمایش خون برای تشخیص آسان انواع سرطان اشتغال دارد.

۳. وارن بافِت (Warren Buffett)

وارن بافِت

ارزش خالص دارایی: ۶۰/۷میلیارد دلار

سن: ۸۵سال

تابعیت: ایالات متحده

نوع فعالیت: سرمایه گذاری تنوع بخشی

منبع ثروت: برکشایر هاتاوی (خودساخته)

وارن بافت سرمایه گذاری خود را خیلی زود شروع کرد، او در کودکی با دوچرخه روزنامه های مشترکین محلی را توزیع می کرد و در ۱۱سالگی اولین سهام خود را در شرکت خدمات شهری نبراسکا به قیمت ۳۸دلار خرید و با فروش آن ۵دلار سود کرد. بافت بعد از رد درخواستش برای ورود به دانشگاه هاروارد، به تحصیل در دانشکده ی تجارت کلمبیا پرداخت و در آنجا فرصت یادگیری از چهره ی نمادین اقتصاد ایالات متحده،بنجامین گراهامرا به دست آورد که می توانست الگو و مربی بسیار مناسبی برای سرمایه گذار جوان آینده دار باشد. وارن بافت در اوایل دهه ی ۶۰به عنوان تحلیلگر بورس فعالیت می کرد و در سال ۱۹۶۹با خرید شرکت نساجی برکشایر هاتاوی (Berkshire Hathaway) و تبدیل آن به یک هلدینگ سرمایه گذاری؛ کسب وکار مستقل خود را آغاز کرد. این شرکت که به سرمایه گذاری نیابتی در شاخه های مختلف می پرداخت و منبع ثروت هنگفت بافت بود، به دلیل تحلیل و پیش بینی دقیق تغییرات بازار با لقب <<پیشگوی اوماها>> شهرت پیدا کرد.

در نگاه اول، سرمایه گذاری های متنوع بافت که به ثروتمند شدن او منجر شده اند، بی نظم و فاقد هرگونه الگو به نظر می رسند. او سرمایه گذاری در شرکت های کوکاکولا، آمریکن اکسپرس (پست)، گایکو (بیمه)، لوم (پوشاک)، دیری کوئین (صنایع غذایی) و جنرال موتورز (خودرو) را در کارنامه دارد که در زمان خود غیرمنطقی و درمجموع بی ربط به نظر می رسیدند ولی همگی یک نقطه ی مشترک دارند و آن سوددهی غیرقابل باور در درازمدت است. بافت در آگوست ۲۰۱۵با خرید یک کارخانه ی تولید پیچ و مهره به قیمت ۳۷/۲میلیارد دلار، سنگین ترین سرمایه گزاری طول فعالیت حرفه ای خود را انجام داد.

وارن بافت که به جز علاقه ی زیاد به فست فود، هیچ حاشیه ی دیگری ندارد، تاکنون ۲۰۱۵میلیارد دلار به مؤسسات خیریه اهدا کرده است. بافت دوست صمیمی بیل گیتس به شمار می آید و به همراه او بنیاد خیریه ی گیوینگ پلج را تأسیس کرده است. ثروتمندان عضو این بنیاد تعهد دارند که در طول حیات حداقل نیمی از دارایی خود را به مصارف انسان دوستانه برسانند.

۲. آمانسیو اورتگا (Amancio Ortega)

آمانسیو اورتگا

ارزش خالص دارایی: ۶۶/۸میلیارد دلار

سن: ۷۹سال

تابعیت: اسپانیا

نوع فعالیت: خرده فروشی

منبع ثروت: ایندیتکس (خودساخته)

اورتگا که فعالیت خود را در ۱۴سالگی و به عنوان پیک دریک فروشگاه پوشاک محلی آغاز کرده بود، اکنون دومین فرد ثروتمند دنیا و مالک بزرگ ترین کسب وکار در دنیای مد و لباس است و کنترل کامل بازار پوشاک اسپانیا را در دست دارد.

منبع اصلی ثروت اورتگا، شرکت عظیم و پویای پوشاک ایندیتکس (Inditex) است که همیشه روند روبه رشدی داشته و سال گذشته ارزش سهام آن ۳۴درصد افزایش پیدا کرده است. در ۹ماه ابتدایی سال ۲۰۱۵، سود خالص ایندیتکس ۲۰درصد افزایش داشت و به دنبال آن اورتگا ۲۳شعبه جدید در ۴۸کشور راه اندازی کرد. بخش اعظم این موفقت مدیون برند موفق و سرشناس زارا (Zara) است که بزرگ ترین زیرمجموعه ی ایندیتکس به شمار می آید. فروشگاه های زنجیره ای زارا خطمشی منحصربه فردی دارد که شامل عرضه ی پوشاک مد روز با کیفیت بالا و قیمت مقرون به صرفه است.

اورتگا بدون توجه به ثروت هنگفت و موقعیت ممتازش، زندگی ساده و رفتاری بی پیرایه دارد. او هرروز ناهار را در غذاخوری شرکت و به اتفاق کارکنانش صرف می کند و برخلاف انتظار از ثروتمندترین شخصیت دنیای مد، غالبا پیراهن سفید ساده و کت پشمی آبی تیره به تن می کند.

1. بیل گیتس (Bill Gates)

بیل گیتس

ارزش خالص دارایی: ۸۷/۴میلیارد دلار

سن: ۶۰سال

تابعیت: ایالات متحده

نوع فعالیت: فناوری

منبع ثروت: مایکروسافت (خودساخته)

بیل گیتس در ۲۰سالگی به همراه دوست دوران کودکی اش، پل آلن مایکروسافت را تأسیس کرد و تنها چند روز بعد از تولد ۳۱سالگی و با عمومی شدن سهام شرکت، میلیاردر شد. گیتس تا سال ۲۰۰۰مدیرعامل مایکروسافت و بزرگ ترین سهامدار آن بود ولی در حال حاضر باوجود حضور تشریفاتی در هیئت مدیره، هیچ نقش مدیریتی فعالی در این شرکت ندارد.

بیل گیتس نه تنها ثروتمندترین بلکه سخاوتمندترین مرد دنیا نیز محسوب می شود. او و همسرش در سال ۱۹۹۹بنیاد بیل و ملیندا گیتس را تأسیس کردند که قدرتمندترین موسسه ی خیریه دنیا به شمار می آید. بنیاد خانواده ی گیتس با سرمایه ای بیش از ۴۰میلیارد دلار، برای رهایی میلیون ها نفر از چنگال فقر و ریشه کن کردن ایدز و مالاریا و سایر بیماری های عفونی فعالیت می کند. این زوج خیر برای ایجاد یک سیستم بانکداری همراه و اختصاص آن به ۲میلیارد نفر از مردم سراسر دنیا که حساب بانکی ندارد نیز تلاش می کنند. اخیرا بیل گیتس به همراه جف بزوس در شرکت گریل (Grail) که در حال ساخت یک کیت خانگی آزمایش خون برای تشخیص آسان سرطان است، سرمایه گذاری کرد.

از دیگر فعالیت های خیریه ی گیتس می توان به تأسیس بنیاد گیوینگ پلج به همراه وارن بافت در سال ۲۰۱۰اشاره کرد که در حال حاضر علاوه بر گیتس و بافت، مارک زاکربرگ، ایلان ماسک و ۱۳۷نفر دیگر عضو آن هستند.

Source:zoomit

تک شو |فناوری اطلاعات...
ما را در سایت تک شو |فناوری اطلاعات دنبال می کنید

برچسب : ثروتمندترین افراد دنیا,ثروتمندترین افراد دنیا در سال 2014,ثروتمندترین افراد دنیا در سال 2013,ثروتمندترين افراد دنیا,ثروتمندترین افراد دنیا 2011,ثروتمندترین افراد دنیا در سال 2012,ثروتمندترین افراد جهان چگونه ثروتمند شدند,ثروتمندترین افراد جهان در سال 2013,ثروتمندترین افراد جهان در سال 2012,ثروتمندترین افراد جهان 2014, نویسنده : finfo4teckshow3 بازدید : 187 تاريخ : سه شنبه 18 آبان 1395 ساعت: 23:06